Vi er for hårde ved os selv

Vi er for hårde ved os selv

Skønhedsidealer og Photoshop

Det hører sig ikke til sjældenhederne, at “man” diskuterer skønhedsidealer vs photoshop osv., når det kommer til de unge pigers selvopfattelse. Min optur er, når jeg kan bruge min fotografi til at hjælpe unge piger/kvinder til at se sig selv i andres øjne og måske (for en stund) tage de kritiske hade-briller væk fra udsynet.

Mit største kompliment nogensinde var, da en ung kvinde begyndte at græde, da hun så sig selv gennem mine øjne…. “Jeg har aldrig set mig selv så smuk…..” sagde hun mens tårerne samledes i øjnene (også på mig) og det var direkte til skydningen…NO PHOTOSHOP…. Hun var simpelt hen bare vant til KUN at se kritisk på sig selv. Når alt kommer til alt, så er vi sgu vores egen værste kritiker tøser…. come on, indrøm det!

Daddy Cool

For nylig fik jeg en mail fra en far…. Far har en datter på 12 som er vokset hurtigere end alle hendes venner og pludselig føler hun sig heeeelt vildt ved siden af…. for høj, for rødhåret, for fregnet, for (indsæt selv utilfreds).

Som den cool far han er, booker han mig som overraskelse til at give dattermus Emma. Som et boost på selvtilliden, ved at kunne se sig selv via en fotografs øjne….. Da jeg så hende var jeg ikke i tvivl… WAUW…. Hun er som 12 årig allerede 1.73 og slank med rødt hår og fregner. Jeg forklarede hende, at hendes look, er det vi fotografer ELSKER…. At hun skal bære sig selv med stolthed, for hun er SÅ fin…. Langsomt løsner hun op og vi hygger os virkelig meget med vindmaskine og hele svineriet. Hun får hele “model-for-en-dag” kogt ned på halvanden time 🙂

Historien ender med en MEGET snaksagelig datter på vej hjem i deres bil, som stolt og meget ivrigt fortæller far og mor om alt hvad hun oplevede. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at hun vil bære hovedet højt… om ikke andet for en tid, for lige om hjørnet, venter puberteten med alle de andre problematikker 🙂

Jeg er MEGET glad for at være med på opgaven – og stolt af, at jeg fik lov at lave et fodaftryk i hendes mindebank fremadrettet 🙂

Vi er for hårde ved os selv og jeg håber at du bare NOGLE gange føler dig ligeså smuk som du er!

Husk: I er alle smukke! Også Emma som I ser herunder:

portrætfotograf Anja Ekstrøm portrætfotograf Anja Ekstrøm

Følg med på IG eller hjemmeside

XOXO

Anja