Modefotograf

Arbejdet som modefotograf er intet mindre end fantastisk. I modsætning til beautygenren, er det her ikke makeuppen der skal tale højest men mere tøj, tasker, sko og andet tilbehør.

Produktet og modellen er i højsædet og posering og lys skal være i topklasse. Her er også plads til at lege med lys, lamper, udtryk osv. Som fotograf har man større frihed til at lege med vinkler, poseringer og andre virkemidler.

Om jeg skyder billeder i studie eller på location er helt op til hvilket udtryk kunden ønsker. Der er en verden til forskel om du vælger det ene eller det andet, og jeg hjælper dig gerne med at finde frem til hvilken metode der er bedst for dig. Det kan være en udfordring at vælge location, hvilket dog også kan være en del af charmen. Forvent det du ikke kan forvente. Hvis du er uheldig driller vejret, og man må lægge nye planer i sidste øjeblik. Det kan også være en hund der sætter sig og laver i baggrunden som du ikke har set. Der kan være mange forskellige faktorer der gør, at en serie skudt udenfor, er ”one of a kind”.

Til gengæld kan der også opstå helt fantastiske ting véd netop det at være nødsaget til at improvisere. Her kommer ens kreativitet virkelig på prøve, og på den måde ende ud i at få nogle billeder hvor spontaniteten ender med at blive en fordel.

At fotografere i studie har min store forkærlighed, fordi jeg selv kan styre lys og de andre omstændigheder. Det meste kan på forhånd planlægges til mindste detalje. I fotostudie kan jeg eksperimentere og lege, uden at være afhængig af ydre faktorer som vind og vejr. På den måde er der plads til at lege når rammerne er stabile – og på den måde lade magien ske.