Jeg er en succesfuld fotograf

“Jeg er en succesfuld fotograf – Hvad er success?”

Det spørgsmål stiller jeg tit mig selv… både henvendt direkte til mig selv men også nogle gange til universet og alle deri…..

Når jeg rammer diverse SoMe platforme, føler jeg mig nogle gange ikke succesfuld nok og andre gange føler jeg mig som toppen af poppen! Det svinger meget ud fra hvilke profiler jeg støder ind…. og ikke mindst min sindstilstand! Det kan sagtens nogle gange endda være hormonelt betonet! (the struggle is real ;-))

Det mentale…..

Alle os kreative har mange gange det man kalder “imposter syndrome” og det må jeg jo tilstå også berører mig. Jeg er 100% selvlært fotograf. Alt jeg ved omkring fotografi i mode, beauty, portræt, lys….. ALT… det er lært ved at se, klikke og øve…. derfor er det UTROLIG let at falde i den fælde med Imposter Syndrome…..og det gør jeg…. men gudskelov kun kortvarigt! Når jeg bliver opmærksom på at det sker, kan jeg hive mig selv i nakken og komme op ad hullet.

(Imposter Syndrome er i grove træk der, hvor man føler man ikke kan en skid og at det kun er et spørgsmål om tid, før andre opdager det. At man føler sig som en lusker der bare hutler sig igennem på må og få – for den medicinske betydning: google please)

Jeg kan sagtens også føle det man kalder “photo envy” hvor jeg er lidt irriteret over at jeg ikke lige har skudt det billede, fået den ide, er ligeså dygtig osv osv osv men igen bliver jeg opmærksom på den negative spiral, og vender det om til: SEJT at andre er så blærede og så trækker jeg i stedet points ind på inspirationskontoen og lader mig blive kreativt mæt…. DET har også en værdi.

Det var den lidt mere mørke side af at være kreativ 😉

Når jeg VIRKELIG føler mig som en succesfuld fotograf ….

Når jeg VIRKELIG føler mig som nr. 1 i min egen fotograf-historie er det, når jeg sidder på min spanske altan med mit arbejde på computeren og en kop kaffe en solskinsmorgen og jeg ved at senere på dagen, skal jeg skyde portrætter eller en brand-kampagne for en virksomhed! At få lov at udleve min drøm på den måde er både et privilegie men også resultatet af BENHÅRDT arbejde og SÅ er jeg stolt af mig selv…. MEGET stolt.

modefotograf Anja Ekstrøm modefotograf Anja Ekstrøm

Når jeg får lov at rejse rundt i verden med mit kamera som f.eks i dette blogindlæg: klik HER så føler jeg mig VIRKELIG succesfuld og meget meget taknemmelig

Det kan også være når jeg står på en kampagne-skydning for et stort internationalt brand som selv har opsøgt MIG, og de så klapper i hænderne af begejstring, bare under LYS-testen! (inden vi overhovedet kommer igang) SÅÅÅ ved jeg, at jeg har fat i noget.

Når jeg er hjemme i Danmark….

Herhjemme er “Success” når jeg kan sidde i haven ved vores lille rækkehus i Holbæk sammen med min skønne mand, og nyde fuglekvidder og høre græsslåmaskinerne. Det er hverken awardshows eller rød løber, men de simple ting som dette. Hvorfor? Fordi jeg K A N! Vi flyttede fra en lejlighed i Ishøj til et skønt hus i Holbæk hvor jeg virkelig har fundet roen. DET betyder alt.

Fotograf

All in all er jeg faktisk rigtig stolt af at jeg som førstegangs-iværksætter har formået det jeg har. AT LEVE AF MIN PASSION!!!! Som de fleste af jer ved, skiftede jeg TOTALT retning for 9 år siden. Efter 20 år på kontor ændrede jeg kurs til idag at leve som en succesfuld fotograf.

Hvad er success for DIG?? Har du egentlig nogensinde tænkt over det? Oplever du nogle gange de lidt mere dystre sider? Smid en kommentar

Kig endelig forbi min instagram og følg med: Klik HER

XOXO

Anja